Laway Arts zoekt dekens voor het community-art project Dansende Dekens dat in februari 2022 van start gaat in het Hogeland.

Dansende Dekens is een project voor inwoners uit het Hogeland. Aan de hand van verhalen, poëzie, muziek, eigentijdse dans en dekens maken zij onder professionle begeleiding een voorstelling. Het voortraject vindt dit jaar plaats. Hiervoor is Laway Arts op zoek naar dekens of plaids. “We gaan graag in gesprek met de eigenaar. Waar komt de deken vandaan? Wat heeft men ermee beleefd? Aan de hand van die verhalen laten wij ons inspireren en wellicht mag de deken gebruikt worden voor de voorstelling”, vertelt Toke van Oorsouw van Laway Arts.

Belangstellenden kunnen tijdens een workshop het verhaal achter de deken vertellen. Deze bijeenkomsten – die ook bedoeld zijn om kennis te maken met de werkwijze van kunstenaars Pierik L’Istelle en Macebo Mavuso – worden gehouden in dorpshuis Op Streek in Den Andel (zaterdag 20 november van 13.30 tot 16.00 uur) en De Blauwe Schuit in Winsum (zaterdag 27 november van 13.30 tot 16.00 uur). Daarna werken de deelnemers van februari tot en met mei in tien bijeenkomsten toe naar voorstellingen in juni.

Wil je jouw verhaal over je deken vertellen of vind je het leuk (ook zonder deken) een workshop te volgen? Meld je dan aan via lawayarts@gmail.com.