WELKOM BIJ LAWAY ARTS

Laway Arts maakt theatervoorstellingen,
co-producties en organiseert culturele activiteiten
vooral  in de Gemeente Hogeland.

Laway Arts, gevestigd te Kantens, organiseert theaterprojecten waarbinnen ontmoeting, samenwerking tussen mensen vanuit diverse culturen en achtergronden, mix van leeftijden, uitgangspunten zijn. Professionele theatermakers begeleiden en coachen deelnemers (amateurs en jonge talenten) en werken aan scholing van deelnemers en kwaliteitsontwikkeling binnen de amateurkunst.
Laway Arts projecten zijn vaak gelinkt aan de omgeving en het dagelijks leven van deelnemers. Naast projecten in Groningen werd de afgelopen jaren ook gewerkt in Afrika met Macebo Mavuso vanuit het platform Laway Arts gevestigd in Johannesburg.

(Voice-over) Acteur

Macebo Mavuso

Macebo komt uit Zuid-Afrika en werkt als  acteur in theater films en TV en is  voice-over artist. Hij is gespecialiseerd in het geven van Zuid-Afrikaanse music workshops.

Artistiekleider, regisseur, projectmanager

Toke van Oorsouw

Toke van Oorsouw regisseerde  o.a
 WVLA over de gevolgen van de aardbevingen op het persoonlijk leven van inwoners in Groningen.

Het Groninger landschap rond de Theaterwerkplaats was inspiratiebron voor Ode aan een weiland  een soundscape ( foto) in samenwerking met Macebo Mavuso en Jan Doddema 

Als creative producer / projectmanager organiseerde ze  het dansproject Courage met choreograaf Pierik L Istelle   voor inwoners 65 plus en cultuurpodium Parels van het Noorden en de creatieve workshops in het kader van Kom Erbij . 
 

Parels van het Noorden

Inwoners Hogeland. Het Groninger land is het decor en inspiratiebron.
Zij laten hun talenten schitteren middels diverse kunstvormen.

Bekijk de aftermovie