Community Art

Dansende Dekens

In het project Dansende Dekens werken choreografe Pierik L’Istelle en poppenspeler en muzikant Macebo Mavuso samen met inwoners van Het Hogeland toe naar een theatervoorstelling. De inspiratiebron van de voorstelling zijn verhalen rondom wollen dekens die inwoners zelf aandragen. De makers gaan uit van datgene wat deelnemers zelf inhoudelijk aandragen, willen ontwikkelen, samen belangrijk vinden en scherpen de authenticiteit aan. Door middel van gerichte opdrachten vanuit eigentijdse dans, geluid en compositie werken ze toe naar een professionele presentatie.

De voorstelling Dansende Dekens speelt op 11 en 12 juni in Cultuurcentrum de Blauwe Schuit in Winsum. In de voorstelling komen oude wollen dekens tot leven. Ze gaan vaak al generaties lang mee en zijn de stille getuigen van onze levens. 16 performers van tussen de 50 en 85 jaar nemen het publiek via dans, livemuziek en filmbeelden mee in hun belevingen en herinneringen die met de dekens mee van zolder kwamen. De voorstelling raakt aan universele thema’s zoals troost, liefde, heimwee en veiligheid.

Speeldata: zat. 11 juni: 20.00 uur & zon. 12 juni: 15:00 uur
Entree: € 9,50 (incl. consumptie)
Reserveren: www.deblauweschuit-winsum.nl

Credits

  • Choreografie, vormgeving, regie: Pierik L’Istelle & Macebo Mavuso
  • Dans, muziek en spel:
    Cato ten Hallers, Lina Bleeker, Klaske van Wijk, Max Heuser, Ellen van der Meulen, Anneke van de Berg, Anneke van de Graaf, Gerda Onnes, Friedeke Hendriks, John Elema, Marjolijn Mellema, Ineke Schlaman, Alice van der Meer, Elisabeth Schouten, Robertine Romeny, Riemke Cramer.
  • Techniek: Arnold Markerink & Geert Louwes
  • Video & fotografie: Tim Lechner & Patrick Wijninga
  • Productie en pr: Hinke Beekman
  • Vormgeving poster/flyer: Helma Mulder

Dansende Dekens wordt mede mogelijk gemaakt door steun van:

Workshop

Dansproject Precious

Dansproject Precious is gemaakt voor de 65 plus in de Gemeente Hogeland in het kader van zomervakantie activiteiten voor ouderen. Onder leiding van Pierik L’  Istelle.
De presentatie van het project was op 6 september 2020 in Den Andel.
Mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, Gemeente Hogeland en Fonds Sluyterman van Loo.
Theatervoorstelling

Parels van het Noorden

In 2019 zijn Ton Brandsen, Marjolein van Elk en Pieter Hoekstra gestart met het organiseren van Parels van het Noorden 2e editie. Waarbij op Borg Ewsum in juni 2020 de presentaties voor publiek zouden zijn. Dit is afgelast i.vm de Corona omstandigheden.

Kijk op parelsvanhetnoorden.com voor meer informatie en mogelijkheden om digitaal te participeren .

Theatervoorstelling

WVLA

Water en Vuur,Lucht en Aarde, een voorstelling waarin de gevolgen van de aardbevingen op het dagelijks leven van inwoners centraal staan. Door en voor inwoners bevingsgebied Groningen

Workshop

Dansproject Courage

Twee groepen van twaalf 65-plussers volgden 20 dansworkshops, met op 26 mei 2018 de eindpresentatie in de Blauwe Schuit in Winsum en op 1 juni in ’t Schienvat in Kantens. De naam van het project verwijst naar de uiteenlopende onderwerpen waar de dansers moed en kracht uit putten.

Workshop

Kom er bij

Workshops, dans, zang, crea in samenwerking met Sociaal Cultureel centrum t Schienvat met aansluitend een gezamenlijke maaltijd om nog wat na te praten, met Diana Koning, Pierik L Istelle en Macebo Mavuso.

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Hogeland .