Protest Stil Leven

Inwoners uit het aardbevingsgebied in de provincie Groningen werken aan een stilleven als protest tegen de aardbevingsschade.
Bij de theaterwerkplaats in Kantens worden in maart en april creatieve werkdagen georganiseerd waarop deelnemers uiting kunnen geven aan wat de gevolgen van de aardbevingen zijn op hun persoonlijke levens.

Het leven van veel inwoners staat momenteel als het ware stil. Dit wordt nu zichtbaar gemaakt en samengevoegd in een ‘stil leven’.
Rondom de theaterwerkplaats wordt er een stilleven gecreëerd van decorstukken, huisraad en kostuums als protest tegen de aardbevingsschade in het gebied. Iedereen is welkom om zijn of haar eigen verhaal toe te voegen door middel van een foto, gedicht of een ander kunstwerk.

Deelnemen? Stuur een mailtje naar info@lawayarts.com.

“Rondom de theaterwerkplaats in Kantens, die we al twee jaar niet gebruiken in verband met aardbevingsschade, willen we een meterslang stilleven maken van decorstukken, huisraad en kleding. Alles gaat naar buiten als protest. Mensen kunnen hier niet meer veilig wonen en werken. Alles valt als het ware stil. Vandaar: een ‘stil leven’. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen meedoen.
Laten we samen de handen uit de mouwen steken.”

– Toke van Oorsouw, initiatiefneemster

Downloads/affichebeeld

Praktische informatie

Op vrijdag 8 april 2016 om 20:00 wordt het stilleven geopend door een theatrale presentatie.
Adres: Oosterweg 4, Kantens

Toegang is gratis!
Graag wel even plaatsen reserveren via info@lawayarts.com.

Reserveer

Contact

Wil je deelnemen aan dit project, meer informatie of foto’s en persberichten ontvangen? Neem contact op met Toke van Oorsouw: info@lawayarts.com / 06-53701268.

Met medewerking van o.a. Kris Wijkstra-Westerhof, Anneke van de Graaf, Gerad Werkman, Zwanny Hofman, Pierik L Istelle, Adri de Gier, Patrick Wijninga, Arnold Markerink, Erna Aleander, Macebo Mavuso, Fred Reiffers, Ginus Habbing, Elly Holst, Geuk Schuur, Ton Brandsen, Thirza Wieringa, Reinilde van der Sommen, Sandra ter Veen, Gerda Onnes, Jacqueline Nieland, Cato Tjabbes, Linda Visser, Stijn van Lothum, Trijn van Lothum, Dick Knol, Maria Wierenga en Toke van Oorsouw.

In de media